Nutidens arbejdspladser har i mange år arbejdet med det globale mindset og er allerede utroligt forskellige på dimensioner som køn, race, etnisk tilhørsforhold, religion, alder, fysisk formåen, seksuel orientering, sprog, uddannelse, økonomisk klasse osv. Men der er kommet et behov for at kigge på diversitet i et bredere perspektiv, hvis virksomhederne fortsat skal overleve og være konkurrencedygtige.
Det bliver forretningskritisk at skabe diversitet, fordi teams med høj grad af mangfoldighed er bedre til at udfordre hinanden og fastgroede overbevisninger. Det er afgørende for at tænke nyt, skabe nye koncepter eller møde nye markeder på. Vi har brug for at kunne stille hinanden de frække spørgsmål, når vi udarbejder fremtidens strategier og her har vi brug for at få aflivet de bias, som fastholder os i at reproducere det vi altid har gjort.
En bias er en fordom eller en forudfattet mening om andre, som påvirker vores syn på i en negativ eller en positiv retning – ofte uden, at vi er bevidste om det.
Research fra Vitalsmarts viser, at måden hvorpå diversitet helt “indiskutabelt” håndteres, har en uforholdsmæssig indvirkning på, om en organisation, et team eller en person dømmes for at være fordomsfulde eller forudindtagede.
Undersøgelsen viser, at:
- 62% blandt minoriteter og 53% blandt kvinder oplever på månedlig basis problemer i relation til diversitet
- 53% svarer at når disse problemer opstår, er der ingen som konfronterer eller diskuterer dem
Men der er håb! Heldigvis kan man træne sig ud af de ubevidste bias som lever i teamet eller i organisationen, så medarbejderne bliver bedre rustet til at håndtere dem. Når medarbejderne får taget de vigtige samtaler, kan effekten af bias reduceres med 47% på arbejdspladsen, hvilket styrker både relationer og organisatoriske resultater.
Sådan omdanner du bias til indflydelse:
- Tavshed er ikke nøglen: Hvis du er vidne til fordomme, skal du italesætte det på en ærlig og respektfuld måde.
- Antag, at der ikke er nogen ond hensigt: Gå til problemet med et nysgerrigt og åbent mindset
- Fokuser på mønsteret, ikke bare hændelsen: Lad ikke den enkelte situation overskygge mønsteret, som er det reelle problem
- Fokuser på fakta, ikke konklusioner: Hold dig til specifikke observationer og opmuntrer den anden til at dele deres.
- Dialog er ikke monolog. Hvis du er åben for at lytte til andres synspunkter, vil de også være mere åbne overfor dine.
Kunne du tænke dig mere inspiration, så holder Grow Perspective i samarbejde med Peak Balance et Executive Brief den 20. februar fra 16:00 – 18:00 på Kigkurren i København. Her kan du også møde Helene Aagaard fra Diversity Factor, som kommer og fortæller om hendes arbejde med diversitet og inklusion. Arrangementet er gratis.
Tilmeld dig her: https://mailchi.mp/b4a84bb28857/eb20022020